Om oss

Om Lysnen

Lysnen är ett dialektalt ord som betyder norrsken. Namnet skvallrar om att Lysnen har sina rötter i norrland. Lysnens mystik och naturliga ursprung inspirerar designen. Lysnen kom till av kärleken och fascinationen för naturen och det den har att erbjuda.

Lysnens smycken tillverkas för hand i egen studio i norrland.

Vi vill tillverka smycken av hög kvalitet som betyder mycket för kunden. Affektionsvärde och historia är det Lysnen skapar. Vi omarbetar guld och silver. Och använder oss gärna av ädelstenar som är framtagna på ett etiskt hållbart sätt och som är spårbara.

Om Caroline

Jag är en klassiskt skolad guldsmed med Mästarbrev i yrket som älskar mitt hantverk. Färg och form är mitt sätt att uttrycka mig. Innan jag utbildade mig till guldsmed var jag konststuderande.

Jag älskar att tillverka smycken med högt affektionsvärde till kunder. Att få göra något som någon kan bära med sig hela livet är svindlande!

Jag njuter när jag tillsammans med kunden tar fram ett smycke som blir en kär ägodel. Det börjar oftast med en enkel pappersskiss. Därefter kan jag även ta fram en 3D modell av smycket. När vi är överens om uttrycket sätter jag igång med själva tillverkningen.